FILOLOGIK TADQIQOTLARNING ZAMONAVIY TIBBIY TARJIMA VA TALQINGA TAʼSIRI - Muxammadieva, Mashxura; Amirqulova, Gulxayo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Globallashib borayotgan dunyoda sogʻliqni saqlash sohasida samarali kommunikatsiya muhim ahamiyatga ega. Tibbiy soʻlar tarjimasi va tarjima sohasida filologik tadqiqotlarning oʻrni juda katta, chunki ushbu harakatlar turli tillar va tibbiy terminologiyalar oʻrtasidagi tafovutni bartaraf etadi. Ushbu maqolada qanday qilib filologik tushunchalar tibbiy tarjimalarning toʻgʻriligi va madaniy ahamiyatini oshirishi, shu orqali bemorlarga yordam koʻrsatish va natijalarni yaxshilashi haqida soʻz boradi. Natijalar shuni koʻrsatadiki, filologiya tamoyillarini tibbiy tarjima boʻyicha treningga kiritish til toʻsiqlari boʻylab sogʻliqni saqlash sohasidagi muloqot samaradorligini sezilarli darajada oshirishi mumkin.