LEKSIK-SEMANTIK DEVIATSIYA ILGARI SURISH VOSITASI SIFATIDA - Achilov, Oybek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Hozirgi zamon tilshunosligida amalga oshirilayotgan tadqiqotlar va izlanishlar natijasida ilgari surish hodisasi lisoniy mezon sifatida oʻrganilgan. ISV(Ilgari surish vositalari)ning oʻziga xos xususiyatlari, turlari tasniflangan. Antroposentrik omillarning til va mental jarayondagi integratsiyasi mahsuli sifatida ilgari surish mezoni oʻrganilgan. Uning tildagi vazifalari yoritilib, til qatlamlari doirasida tahlil va misollar keltirilgan.