IJTIMOIY TARMOQLARDA NEOLOGIZMLARNING BUGUNGI KUNDAGI QOʻLLANILISHI - Jo‘rayeva, Lola (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada turli morfologik jarayonlar natijasida yaratilgan neologizmlarning internet asosidagi muloqotda keng qoʻllanilishi haqida gap boradi. Shu maqsadda toʻrtta eng mashhur ijtimoiy tarmoqdan misollar yigʻilib, tahlil qilingan va solishtirilgan. Tadqiqot natijalari shuni koʻrsatdiki, ijtimoiy tarmoqlarda neologizmlarning qoʻllanilishi nihoyatda yuqori foizni tashkil etadi.