INGLIZ VA OʻZBEK TILLARIDA GOʻSHT TUSHUNCHASINING QIYOSIY TAHLILI - Bo‘riyeva , Muxayyo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqola madaniy kelib chiqishi turli xil bo‘lgan go‘shtli taomlarning xususiyatlarini o‘rganadi. Tadqiqot butun dunyo bo‘ylab go‘shtli taomlarning ingrediyentlari, pishirish texnikasi, lazzati va ko‘rinishidagi o‘xshashlik va farqlarni o‘rganishga qaratilgan. Ushbu jihatlarni o‘rganib chiqib, tadqiqot turli xil oshpazlik anʼanalarida go‘sht qanday tayyorlanishi haqida keng qamrovli tushuncha berishga intiladi. Ushbu tahlil natijalari global gastronomiyani chuqurroq tushunish va bilishga yordam beradi, shuningdek, turli jamiyatlarda go‘shtli taomlarning madaniy ahamiyati haqida tushuncha beradi.