OʻZBEKISTON QONUNCHILIGI ASOSIDA ARBITRAJ KELISHUVINI IJRO ETISH - Masadikov, Sherzodbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston qonunchiligida arbitraj kelishuvining ijrosini taʼminlash masalalari koʻrib chiqilgan. Milliy va xalqaro hujjatlar va yoʻriqnomalarga, jumladan UNCITRALning Xalqaro tijorat arbitraji toʻgʻrisidagi Namunaviy qonuni, Oʻzbekiston Respublikasining “Xalqaro tijorat arbitraji toʻgʻrisida”gi qonuni va Nyu-York Konvensiyasiga (1958-yil) havola qilinadi. Arbitraj kelishuvining haqiqiyligi va uning ijrosi, nizolarning arbitrajga taalluqliligi masalalari Oʻzbekistonda arbitraj kelishuvini ijro etish nuqtai nazaridan tahlil qilinadi.