ZAMONAVIY FUQAROLIK-HUQUQIY SHAROITDA ELEKTRON SAVDONING AHAMIYATI - Fayziyev, Farhod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Raqamli texnologiyalarning jadal rivojlanishi sharoitida elektron savdo fuqarolik-huquqiy sohada tobora muhim ahamiyat kasb etmoqda. U iqtisodiy imkoniyatlarni kengaytirish, tijorat bitimlarini soddalashtirish hamda keng iste’molchilar doirasi uchun tovar va xizmatlar mavjudligini oshirishga xizmat qiladi. Shu bilan birga, elektron savdoni huquqiy tartibga solishda iste’molchilar huquqlarini himoya qilish, raqamli tranzaksiyalarning xavfsizligini ta’minlash va transchegaraviy savdo munosabatlari kabi qator muammolar yuzaga kelmoqda. Ushbu maqolada elektron savdoning asosiy huquqiy jihatlari, uning zamonaviy fuqarolik huquqiga ta’siri hamda ushbu sohada huquqiy tartibga solishni yanada rivojlantirish istiqbollari tahlil qilinadi.