TIBBIYOT UNIVERSITETLARIDA «MODDALARNING NURLANISH SPEKTRINI OʻRGANISH» MAVZUSINI IT TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA NAMOYISH ETISH MASALALARI - Polvonov, Baxtiyor (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada laboratoriya mashgʻulotlarini IT texnologiyalar asosida namoyish etishning ahamiyati va afzalliklari tahlil qilinadi. Xususan, atomning nurlanish spektrini oʻrganish jarayonida virtual laboratoriyalar, kompyuter modellashtirish va vizualizatsiya vositalaridan foydalanish imkoniyatlari koʻrib chiqiladi. Zamonaviy axborot texnologiyalari fizik jarayonlarni yanada tushunarli va interaktiv tarzda oʻrganish, eksperimentlarni xavfsiz va samarali tashkil etish imkonini beradi. Maqolada ushbu yondashuvning taʼlim samaradorligini oshirishdagi roli, talabalar uchun yaratadigan qulayliklari va oʻquv jarayoniga taʼsiri batafsil tahlil qilinadi. IT texnologiyalarining qoʻllanilishi natijasida talabalar nafaqat nazariy bilimlarini chuqurlashtiradi, balki eksperimental tajribalarga boʻlgan qiziqishlari ham ortadi.