IQTISODIY-IJTIMOIY GEOGRAFIK BILIMLAR BERISHDA MATEMATIK METODLARDAN FOYDALANISH - Zulfixarov, Ilxom; Zulfikorova, Munojat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada iqtisodiy-ijtimoiy geografik bilimlarni berishda matematik metodlardan foydalanishning ahamiyati tahlil qilinadi. Statistik tahlil, matematik modellashtirish va geografik axborot tizimlari yordamida hududiy jarayonlarni oʻrganishning baʼzi imkoniyatlari yoritilib taʼlim jarayonidagi samaradorligi va amaliy qoʻllanilishiga alohida eʼtibor qaratilgan.