ESDALIKLAR — SADRIDDIN AYNIYNING UMR VA XOTIRA KITOBI - Qurbonova, Nigina (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada Sadriddin Ayniyning Esdaliklar asari tahlili, XIX asrning oxiri XX asr boshlarida Buxoro amirligidagi madrasalardagi taʼlim-tarbiya masalasi, xotira daftaridagi hoshiyalar, real hayotiy obrazlar gavdalantirilgan, mazkur asarda olimning ilmiy-pedagogik qarashlari, shuningdek Buxoro amirligidagi ijtimoiy hayot haqida yoritilgan.