KLASTER TIZIMIDA TARIX FANLARINI OʻQITISHNING PEDAGOGIK SHART-SHAROITLARI - Toshtemirova, Saodat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada klaster taʼlim tizimi doirasida tarix fanlarini integrativ oʻqitishning pedagogik shart-sharoitlari tahlil qilingan. Tadqiqotda taʼlim jarayonining fanlararo integratsiya, innovatsion texnologiyalar va kasbiy yoʻnaltirilgan taʼlim vositasida takomillashtirish mexanizmlari yoritilgan. Shuningdek, klaster tizimining taʼlim sifatini oshirishdagi roli va uning xalqaro standartlarga moslashtirilishi masalalari muhokama qilingan. Tarixiy bilimlarni vizual va amaliy yondashuvlar orqali uzatish, taʼlim jarayonida sanoat integratsiyasi va axborot texnologiyalaridan samarali foydalanish yoʻnalishlari tavsiya etilgan.