MUSTAQILLIK YILLARIDA OʻZBEKISTONNING YENGIL SANOAT SOHASINI RIVOJLANTIRISHDA XORIJIY MAMLAKATLAR BILAN HAMKORLIGI - Esanova, Nilufar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada Oʻzbekistonning toʻqimachilik sanoatini rivojlantirishda xorijiy mamlakatlar bilan hamkorligi haqida fikr yuritiladi. Oʻzbekiston janubiy viloyatlarida yengil sanoat sohasida amalga oshirilgan iqtisodiy siyosatning asl mohiyati xolis yoritilib, ishlab chiqarishning jadallashtirilishi, sanoat ishchilar tarkibini shakllantirish hamda kadrlar tayyorlash jarayonidagi holatlar ilmiy asosda tahlil qilingan.