ТУРКИСТОН ЛЕГИОНИНИНГ ТАШКИЛ ТОПИШИ ТАРИХИДАН - Холдоров , Зоҳиджон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ушбу мақолада иккинчи жаҳон уруши даврида Совет давлати аскарларининг германия томонидан асир олиниши тўғрисида маълумотлар мавжуд. Германия Совет давлати асирларидан турли легионлар тузади. Ўзбекистон тарихи билан боғлиқ бўлган Туркистон легиони ҳақида мақолада маълумотлар берилади.