UCHINCHI RENESSANS POYDEVORINI YARATISHDA YUSUF XOS HOJIB FALSAFIY MEROSIDAN FOYDALANISH - Muhamedov, Asror (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada Uchinchi Renessans poydevorini yaratishda Yusuf Xos Hojib falsafiy merosidan foydalanish muammosi ilmiy jihatdan asoslab berildi. Oʻzbekiston Uchinchi Renessans deb atalayotgan ijtimoiy maʼnaviy taraqqiyotning yangi bosqichiga qadam qoʻymoqda. “Insoniyat tarixi shundan dalolat beradiki, har qaysi xalq hayotidagi maʼnaviy uygʻonish jarayonlari milliy oʻzlikni anglashga olib keladi hamda mamlakatning iqtisodiy, madaniy taraqqiyotini yangi bosqichga koʻtardi. Bu esa Birinchi va Ikkinchi Renessans davrlarini chuqur ilmiy tadqiq qilish, ana shu davrda yaratilgan durdona asarlarni chuqur oʻrganish va tadqiqot natijalarini jamoatchilik ixtiyoriga havola etish zaruratini vujudga keltirmoqda.