IJTIMOIY-MAʼNAVIY MUHIT BARQARORLIGIDA XOTIN-QIZLARNING ISHTIROKI - Toshboboeva, Munavar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada jamiyatda ayollar haqidagi anʼanaviy qarashlar va gender tengligi, uning siyosiy jarayonlarda ishtiroki, iqtisodiy mustaqilligi, anʼanaviy maʼnaviy qadriyatlarni saqlab qolgan holda xotin-qizlarning jamiyatdagi faolligini oshirish masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, jamiyat ijtimoiy-maʼnaviy muhiti barqarorligida xotin-qizlarning ishtiroki masalalari boʻyicha misollar keltirilgan.