SULTON RAXMONOV – SAYYORANING ENG KUCHLI ODAMI - Nag‘ashboyev , Qazbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqola O‘zbekiston SSR, Qoraqalpog‘iston АSSRda tug‘ilgan, og‘ir atletika bo‘yicha jahon chempioni, olimpiya chempioni , yevropa chempioni Sulton Saburovich Raxmonov haqida bo‘lib, u oilasi bilan To‘rtko‘ldan Ukrainaning Dnepropetrovsk shahriga ko‘chib o‘tganligi va u yerda og‘ir atletika bo‘yicha sport faoliyatini boshlaganligi, biroz vaqt o‘tgach mashhur murabbiy Eduard Pavlovich Brovko qo‘l ostida shug‘ullanganligi va ko‘plab sovrinlarni(evropa, jahon, olimpiya chempioni) qo‘lga kiritganligi haqida maʼlumotlar keltirilgan.