SHIFOKORLARNING INGLIZ TILINI OʻRGANISHGA BOʻLGAN MUNOSABATLARI: EHTIYOJLAR TAHLILI - Husenova , Shosura (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu tadqiqot amaldagi tibbiyot xodimlarining ingliz tilini kasbiy maqsadlar uchun oʻrganishda bildirgan fikrlarini oʻrganishni maqsad qilgan. Bundan tashqari, ularga til oʻrganish jarayonlarini osonlashtirish va yordam berish maqsadida kelgusida inobatga olinadigan jihatlar va qilishimiz mumkin boʻlgan ishlar aniqlab olindi. Natijalarga koʻra, yosh shifokorlarning tilni yetarli darajada oʻrganishga boʻlgan istak va ehtiyojlari yuqori, ammo oʻrta va katta yoshli xodimlarda munosabatlar bu darajada emas. Asosiy sabablar sifatida ish miqdorining koʻpligi va ingliz tilini oʻquv markazga borib oʻqish uchun vaqt yetishmasligi kabilar belgilandi.