SPORT TOʻGARAGI MAHGʼULOTLARIGA TALABALAR QIZIQISHLARINI SHAKLLANTIRISHDA UZLUKSIZLIKNI TAʼMINLASH VOSITALARI - Xamroyev, Samijon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada talabalarning boʻsh vaqtini samarali tashkil etishning ijtimoiy-pedagogik texnologiyalarini rivojlantirish, sport toʻgaraklari va klublari faoliyatini maqsadli yoʻnaltirish orqali yoshlarda jismoniy madaniyatni shakllantirish masalalari yoritilgan. Shuningdek, sogʻlom turmush tarzini targʻib etish, ommaviy sportni yanada rivojlantirish hamda talaba-yoshlarning jismoniy tarbiya va sportga boʻlgan qiziqishini oshirishga qaratilgan ijtimoiy-pedagogik tizimni takomillashtirishga alohida eʼtibor qaratilgan.