OLIY TAʼLIM MUASSASASIDA SPORT ISHLARINING USTUVOR VAZIFASI SIFATIDA SPORT MADANIYATINI SHAKLLANTIRISHNING MUHIM JIHATLARI - O‘tashev , Xasan (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada oliy taʼlim muassasasida sport ishlarining muhim tarkibiy qismi talabalarning sport orqali ularning tarbiyasi muhim ekanligi, uning maqsadi va vazifalari hamda asosiy predmeti shaxsning qadriyatli va mazmunli rivojlanishi, unda sport madaniyatini shakllantirishning zarurati sifatida kerakligi asoslangan. Shuningdek jismoniy tarbiya va sport orqali boʻlajak sport mutaxassislarini sport madaniyati orqali koʻplab turlari tahlil qilingan.