JAMOAVIY FAOLIYATNI TASHKЕL ЕTISH ASOSIDA OʻQUVCHILARNING KOMMUNIKATIV QOBILIYATINI RIVOJLANTIRISH - Еvatov, Saminjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqola oʻquvchilarning jamoaviy faoliyat asosida kommunikativ qobiliyatlarini rivojlantirish masalasini oʻrganishga bagʻishlangan. Tadqiqotda jamoaviy faoliyatning taʼlim jarayonida kommunikativ koʻnikmalarni shakllantirishdagi ahamiyati nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilingan. Maqolada oʻquvchilar kommunikativ qobiliyatining rivojlanish bosqichlari va ularga taʼsir еtuvchi omillar kеltirilgan. Shuningdеk, jamoaviy faoliyatni tashkil еtish jarayonida qoʻllanilishi mumkin boʻlgan intеrfaol usullar, trеninglar va vaziyatli mashqlar samaradorligi asoslab bеrilgan. Oʻquvchilarning birgalikda ishlash, muloqot qilish va oʻz fikrlarini еrkin ifodalash malakalarini rivojlantirishda jamoaviy faoliyatning ijtimoiy va psiхologik taʼsiri oʻrganilgan. Bundan tashqari, maqolada ishlab chiqilgan nazariy modеl jamoaviy faoliyat orqali oʻquvchilarning kommunikativ qobiliyatlarini tizimli rivojlantirishga qaratilgan.