ROSSIYA VA O'ZBEKISTONNING TASHQI IQTISODIY HAMKORLIGI: HOLATI VA ISTIQBOLLARI - Ambartsumyan, Anastas (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur tadqiqotning maqsadi O'zbekiston-Rossiya iqtisodiy hamkorligini rivojlantirishning dolzarbligi va ustuvor yo'nalishlarini aniqlashdan iborat. Muallif ikki mamlakatning eksport salohiyatiga, ikki tomonlama o'zaro manfaatli hamkorlikning ijtimoiy-iqtisodiy maqsadga muvofiqligiga alohida e'tibor qaratdi. Iqtisodiyotning turli tarmoqlarida O'zbekiston Respublikasi va Rossiya Federatsiyasi o'rtasidagi munosabatlarni rivojlantirishga qaratilgan kompleks chora-tadbirlar natijalari ochib berilmoqda. So'nggi yillarda davlatlar o'rtasida tashqi iqtisodiy aloqa rivojlanishining natijalarini tavsiflovchi statik ma'lumotlar ishlatilgan. Kelgusi yillar va o'rta muddatli istiqbolda mamlakatlar o'rtasidagi munosabatlarni rivojlantirishning ustuvor yo'nalishlari keltirilgan.