YILQICHILIK SOHASIDA TASHKILIY-IQTISODIY MEXANIZMNI TAKOMILLASHTIRISH - Islamutdinova, Dina (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada Oʼzbekiston Respublikasida yilqichilikni rivojlantirishning tashkiliy-iqtisodiy mexanizmi koʼrib chiqilib, asosiy eʼtibor toʼrtta asosiy komponentga: tashkiliy, iqtisodiy, boshqaruv va institutsional mexanizmlarga qaratilmoqda. Soha ishini optimallashtirishga xizmat qiladigan moliyaviy vositalar (subsidiyalar, kreditlar), axborot texnologiyalarini joriy etish, infratuzilmani modernizatsiya qilish va klasterlar yaratish kabi usul va vositalar koʼrib chiqilmoqda. Shuningdek, sektor rivojlanishini qoʼllab-quvvatlovchi normativ-huquqiy baza, standartlashtirish, ilmiy-taʼlim institutlari va norasmiy mexanizmlar kabi institutsional elementlarning roli alohida taʼkidlanmoqda.