FAXRIDDIN ROZIYNING INSON FALSAFASI - Eshpulatov , Inoyat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada Faxriddin Roziyning hayoti va ijodiy merosi, uning inson va uning mohiyati toʻgʻrisidagi qarashlari, allomaning islomga faol antropologiyani kiritishga harakat qilgani, shuningdek, erkinlik va inson faoliyatini dinning ajralmas qismi sifatida tushungani, inson muammosini har tomonlama koʻrib chiqqani, uning mavjudlik maʼnosini tushuntirishga harakat qilgani, hayotiy qadriyatlarni, maʼnaviy qayta tugʻilish yoʻllarini koʻrsatishga harakat qilgani tahlil etilgan.