YANGI OʻZBEKISTONDA JAMIYAT, INSON VA TABIAT MUNOSABATLARINING UYGʻUNLIGI - Abdumalikov, Abdulatif; Juraboyeva, Dilmura (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston Respublikasini 2022–2026-yillarda rivojlantirish boʻyicha Taraqqiyot strategiyasi doirasida amalga oshirilayotgan ekologik taʼlim-tarbiya masalalari tahlil qilinadi. Inson, jamiyat va tabiat oʻrtasidagi uygʻunlikni taʼminlashning muhim omili sifatida ekologik ong va dunyoqarashni shakllantirish jarayonlari yoritiladi. Ekologik taʼlim-tarbiyaning inson tafakkuri, maʼnaviyati va madaniyati bilan bogʻliq jihatlari, shuningdek, uning global ekologik muammolarni hal etishdagi ahamiyati ochib beriladi. Maqolada ekologik muvozanatni saqlash va barqaror rivojlanishni taʼminlashda taʼlim-tarbiya tizimining integratsiyalashuvi hamda ekologik madaniyatni yuksaltirish yoʻnalishlari koʻrib chiqiladi.