“DEVONU LUG’ATIT TURK” ASARIDA KIYIM-KECHAK NOMLARI - Mirzayeva, Kamola (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada Mahmud Koshgʻariyning “Devon-u lugatit turk” asaridagi kiyim-kechaklar va ular bilan bilan bogʻliq nomlar tahlil qilingan. Kiyim butun tarixiy jarayon davomida xalqlarni bir-biridan ajratib turuvchi xususiyatlardan biri sifatida milliy madaniyat tarkibida muhim moddiy madaniyat elementiga aylangan. Kiyim-kechaklar, umuman, kiyinish madaniyati qadimdan oʻzbek (turkiy) xalqining ijtimoiy mavqeyini, dunyoqarashini, qadriyatlarini, shuningdek, eʼtiqodi, oilaviy ahvolini aks ettirib kelgan.