TOSHKENT VILOYATI ETNOTOPONIMLARINING SHAKLLANISHIDA ETNIK GURUHLAR MIGRATSIYASINING TAʼSIRI - Abdullayev, Akmal (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada Toshkent viloyati hududida mavjud joy nomlarining etnonimlar bilan bogʻliqligi haqidagi fikr-mulohazalar bayon etilgan. Toshkent arealidagi toponimlarning paydo boʻlishida etnik guruhlar migratsiyasining taʼsiri manbalar asosida izohlangan.