OʻZBEKISTONDA DEMOGRAFIYANING RIVOJLANISH TARIXI VA SHAKLLANISHI - Salayev , Fazliddin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada yurtimizda demografiya sohasining rivojlanish tarixi va shakllanish bosqichlari haqida fikr yuritiladi. Oʻzbekistonda demografiya sohasining rivojlanishiga katta hissa qoʻshgan olimlar, fan fidoiylari, tarixchilar hamda mutaxassislar va ular yozgan asarlar haqida atroflicha toʻxtalib oʻtilgan. Undan tashqari Oʻzbekistonda demografiyaning shakllanish bosqichlari haqida ham fikr yuritilgan.