OʻZBEKISTONDA MAKTAB TAʼLIMINI ISLOH QILINISHI VA UNDAGI OʻZGARISHLAR (1991-2024 yy) - Sodiqova, Yulduzxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada 1991-2024-yillar davomida Oʻzbekistonda maktab taʼlimi sohasida amalga oshirilgan islohotlar va oʻzgarishlar tahlil qilinadi. Maktab taʼlimidagi modernizatsiya jarayoni, yangi taʼlim metodlari va texnologiyalarni joriy etish, taʼlim sifatini oshirish, oʻquvchilarning ijtimoiy va akademik rivojlanishiga koʻrsatilgan eʼtibor kabi masalalar koʻrib chiqiladi. Shuningdek, maktab taʼlimidagi yirik oʻzgarishlarning ijtimoiy va iqtisodiy taʼsiri tahlil qilinadi.