OʻZBEKISTONNING MILLIY HUNARMANDCHILIGI RIVOJIDA IPAKCHILIKNING OʻRNI - Sodiqova, Maxbubaxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqola Oʻzbekiston milliy hunarmandchiligi rivojida ipakchilikning oʻrnini oʻrganadi. Maqolada ipakchilikning Oʻzbekiston tarixidagi roli, mustaqillik yillarida uning tiklanishi va rivojlanishi, shuningdek, sohaning iqtisodiy, madaniy va ijtimoiy ahamiyati tahlil qilinadi. Maqola xulosasida ipakchilikning Oʻzbekiston milliy hunarmandchiligi rivojidagi oʻrni muhimligi taʼkidlangan va sohani yanada rivojlantirish boʻyicha takliflar berilgan.