“IJTIMOIY BAG‘RIKENGLIK” TUSHUNCHASINI TADQIQ ETISHNING ILMIY-NAZARIY MASALALARI - Kunisheva, Nadira (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ijtimoiy bagʻrikenglik tushunchasini tadqiq etishda ilmiy-nazariy masalalarida bagʻrikenglik bilan bogʻliq mavzularni tadqiq etishda konfessiyalararo, muayyan hollarda esa millatlararo munosabatlar masalalariga koʻproq eʼtibor qaratilganligini koʻrsatmoqda. Lekin jamiyat faqat millatlar yoki din sohalaridangina iborat emas, undagi hamjihatlik, tinchlik va barqarorlikni asrash va mustahkamlash yana koʻplab omillar va jabhalarga eʼtibor berishni talab qiladi.