M. TSVETAEVANING BADIIY INSHOLARIDA TARQATILGAN LEKSIK VA LEKSIK-SINTAKTIK TAKRORLASHLAR - Алиева , Эльвина (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada birinchi marta M.Svetayevaning «Mening Pushkinim» va «Pushkin va Pugachev» memuar ocherklari materialida leksik va leksik-sintaktik takrorlash faoliyati tahlili taqdim etilgan. Mikro va makrotext darajasida takrorlashning ushbu turlarining turlari, semantik-funksional xususiyatlari aniqlanadi. Hikoya subyektivlashtirilishi va ifodalanishida, mualliflik intatsiyasini ifodalashda va oʻquvchi ongiga taʼsir koʻrsatishda leksik va leksik-sintaktik takrorlanishning roli aniqlanadi.