INGLIZ VA OʻZBEK TARIXIY ROMANLARIDA TARIXIY HAQIQAT VA BADIIY TOʻQIMA - Usmanova, Sevara (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada ingliz va oʻzbek tarixiy romanlarida tarixiy haqiqat va badiiy toʻqimaning oʻzaro uygʻunligi tahlil qilinadi. Muallif tarixiy voqealar va shaxslarning badiiy talqini, yozuvchilarning ijodiy yondashuvi hamda ularning tarixiy manbalarga asoslanish darajasini oʻrganadi. Shuningdek, ingliz va oʻzbek tarixiy romanlarida faktlar va badiiy toʻqima nisbatining qanday aks etishi taqqosiy tahlil qilinadi.