MAGIK REALIZMNING MADANIYAT VA ADABIYOTGA TAʼSIRI - Ochilov, Ulug’bek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada magik realizm janrining madaniyat va adabiyotga taʼsiri oʻrganiladi. Magik realizm mifologiya, folklor, tarixiy xotira va postmodernizm bilan qanday uygʻunlashishi tahlil qilinadi. Tadqiqotda Gabriel Garsiya Markez, Jorj Luis Borges, Haruki Murakami, Italo Kalvino, Angela Karter, Salman Rushdi kabi yozuvchilarning ijodi, shuningdek, «Stiven King» asarlari va ularning ekranizatsiyalari (masalan, «The Green Mile», «Doctor Sleep», «It», «The Shining») misolida magik realizmning badiiy ifodasi tahlil qilinadi. Tadqiqot magik realizm janrining folklor, tarixiy meros va zamonaviy kino sanʼati bilan bogʻliqligini ochib beradi.