OILAVIY ZOʻRAVONLIK JINOYATINING KRIMINOLOGIK TAVSIFI HAMDA USHBU TURDAGI JINOYATLARDA AYOLLAR JABRLANISHINI OLDINI OLISH BOʻYICHA FARGʻONA TAJRIBASI - Oʼrinova, Dilshoda (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada oilaviy zoʻravonlik jinoyatining kriminologik tavsifi, oilaviy zoʻravonlikka qarshi kurashishga oid milliy va xalqaro-huquqiy asoslari, oilaviy zoʻravonlikning sodir etilishi sabablari, oʻziga xos xususiyatlari, erkaklar sodir etgan oilaviy zoʻravonlikning boshqa tan jarohati bilan bogʻliq jinoyatlardan farqlari qiyosiy tahlil qilingan va olingan natijalarga tayangan holda xulosalar taqdim qilingan, shuningdek hozirda Fargʻona viloyati misolida ushbu turdagi jinoyatlarning oldini olish borasida hamkorlikda amalga oshirilayotgan ishlar statistik koʻrsatkichlar bilan yoritilgan.