XALQARO TIJORAT ARBITRAJINING OʻZBEKISTONDAGI INVESTITSIYA MUHITIGA TAʼSIRI: MUAMMOLAR, YECHIMLAR VA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI - Abrorova , Kamola (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqola Oʻzbekistonda investitsiya muhitini shakllantirishda xalqaro tijorat arbitrajining rolini tahlil qilishga bagʻishlangan. Maqolada xalqaro tijorat arbitraj afzalliklari va mamlakatga xorijiy investitsiyalarni jalb yetishda uning taʼsirini koʻrib chiqilgan. Shuningdek, xalqaro tijorat arbitrajini rivojlantirishda Oʻzbekiston duch keladigan muammolar tahlil qilinadi. Toshkent xalqaro arbitraj markazi (TXAM), uning faoliyati va xalqaro arbitraj institutlari bilan hamkorligiga alohida eʼtibor qaratilgan. Xulosada, qonunchilik bazasini takomillashtirish va xalqaro institutlar bilan yaqin hamkorlikda ishlaydigan milliy arbitraj organini yaratish boʻyicha tavsiyalar beriladi.