RAQAMLI FUQAROLIKNING MOHIYATI VA UNI SHAKLLANTIRISHGA OID DOLZARB MUAMMOLAR (OʻZBEKISTON RESPUBLIKASI MISOLIDA) - Neʼmatova , Muborak (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada raqamli fuqarolik tushunchasi, uning asosiy komponentlari va zamonaviy jamiyatdagi ahamiyati tahlil qilingan. Raqamli fuqarolikni shakllantirishda uchraydigan asosiy muammolar Oʼzbekiston misolida oʼrganilib, ularni hal qilish yoʼllari taklif etilgan. Raqamli savodxonlik, raqamli etika, raqamli xavfsizlik, raqamli huquq va majburiyatlarning oʼzaro bogʼliqligi ochib berilgan.