“HUQUQNI QOʻLLASH AMALIYOTIGA SUNʼIY INTELLEKTNI INTEGRATSIYA QILISHNING AXLOQIY VA HUQUQIY MASALALARI” - Jabbarova, Yulduz (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada huquqni qoʻllash amaliyotida sunʼiy intellekt texnologiyalarini qoʻllash boʻyicha qonunchilik tashabbuslari va imkoniyatlari, xorijiy davlatlardagi sunʼiy intellekt toʻgʻrisidagi qonunchilik tahlili va xalqaro standartlarga muvofiqligi, xalqaro yondashuvlar asosida sunʼiy intellekt bilan bogʻliq huquqiy, axloqiy va ijtimoiy xavflarni minimallashtirish, axloqiy va huquqiy meʼyorlarni ishlab chiqish zaruriyati va kelajakdagi istiqbollari tahlil qilinadi.