“OPEN ARTIFICIAL INTELLIGENCE GPT” TIL MODELINING FALSAFIY TAHLILI - Boboqulov , Abror (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqolada bugungi kunda foydalanuvchilari bo‘yicha yetakchi o‘rinni egallayotgan va inson faoliyatining turli tarmoqlariga kirib kelayotgan “OpenAI” korxonasining “ChatGPT” sun’iy intellekt moduli va uning falsafiy jixatlari tahlil qilinadi. “ChatGPT” ijtimoiy tarmoq dasturi sohalar va foydalanuvchilar qamrovi jixatidan shiddatli tarzda shakllanib bormoqda va bizning oldimizga ushbu tarmoqlarning falsafiy va ijtimoiy ahamiyatini o‘rganishni dolzarb qilib qo‘ymoqda.