ШАХС МАДАНИЙ САВИЯСИ – МАДАНИЙ РИВОЖЛАНГАНЛИК ИФОДАСИ - Сохибова , Лола (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мазкур мақолада “маданий савия” тушунчасининг келиб чиқииши, мазмуни ва моҳияти, инсоннинг маданий жиҳатдан ривожланганлиги ифодаси сифатида кўриб чиқилган. Бир томондан, инсоннинг жамиятда мавжуд бўлган, аждодлар ва авлодлар томонидан яратилган миллий ва умуминсоний қадриятларни ўзлаштириш даражасини таҳлил қилинган.