MODULLI TA’LIM SHAROITIDA TALABALARNI INTELLEKTUAL RIVOJLANTIRISHGA UNDASH MUAMMOSI - Otepbergenov, Jetkerbay (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Talabalarning motivatsiyasi ularning intellektual va kognitiv rivojlanishining asosiy omili hisoblanadi. Modulli o‘qitish sharoitida talabalarning motivatsiya darajasi bir qator omillar, jumladan, o‘quv jarayonining tuzilishi, baholash usullari va talabalarning mustaqillik darajasi bilan belgilanadi. Ushbu maqolada KMS sharoitida talabalarni rag‘batlantirish muammolari tahlil qilinadi, xalqaro va mahalliy tajribalar ko‘rib chiqiladi, shuningdek, jahon tendensiyalari va mahalliy xususiyatlarni hisobga olgan holda intellektual rivojlanish motivatsiyasini oshirish yo‘llari taklif etiladi.