IKKINCHI JAHON URUSHI JANG MAYDONLARIDA ANDIJONLIK RAHBAR XODIMLARNING ISHTIROKI - Mamajonov, Alisher; Alisherov, Abduvohid (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada Ikkinchi jahon urushi – butun insoniyat tarixida XX asrning eng dahshatli va mudhish voqea boʻlib, ogʻir musibatlar keltirgani, jahon urushiga andijonlik rahbar xodimlarning safarbar etilishi, ogʻir janglardagi ularning koʻrsatgan qahramonlik namunalari, mardligi va jasorati arxiv hujjatlari hamda turli manbalarga tayangan holda bayon etilgan.