ТИЛШУНОСЛИКДA БAҲО КAТЕГОРИЯСИ ВA УНИНГ ЎРГAНИЛИШИ - Олимова , Дилафрузхон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақола тилшуносликда бахо тушунчасининг лингивистик категория сифатида ифодаланиши борасидаги назарий асослар, унинг мохияти, лингивистик бахони тадқиқ қилишда аксиологик қарашларнинг ўрни борасида маълумот берилган. Шунингдек, мақолада ўзбек тилида амалга оширилган тизимли тадқиқотлар, бахолашдаги унсурлар ва унга таъсир этувчи лигивистик ва нолингивистик омиллар ўз ифодасини топган.