KITOB SANʼATNING ASOSIY TURLARIDAN BIRI SIFATIDA SOʻZ SANʼATIDIR - Abdullaeva, Ikbola (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada kitoblarning shaxsiy rivojlanish, dunyoqarashini kengaytirish va madaniy qadriyatlarni shakllantirishga taʼsiri, turli jihatlari koʻrib chiqiladi. Maʼnaviy-axloqiy meʼyorlarni shakllantirish, madaniy oʻz-oʻzini anglashni rivojlantirish, insonda jamiyat oldidagi masʼuliyat tuygʻusini shakllantirishga alohida eʼtibor qaratilmoqda. Badiiy adabiyot zamon ruhini aks ettira oladigan muhim tarixiy manba sanaladi. Adabiy asarlar nafaqat oʻtmish voqealaridan hikoya qiladi, balki turli tarixiy davrlarda yashab oʻtgan insonlarning his-tuygʻulari, fikr-mulohazalari, dunyoqarashlarini ham ifodalaydi.