MUHANDISLIK TAFAKKURINI SHAKLLANTIRISHNING IJTIMOIY- FALSAFIY OMILLARI - Yusupova, Ranoxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy muhandislik tafakkurining mohiyati, uning talaba yoshlar ongida shakllanishi va rivojlanishiga ta’sir qiluvchi ijtimoiy-falsafiy omillar tahlil etilgan. Muhandislik tafakkuri faqat texnik bilim emas, balki keng dunyoqarash, tanqidiy fikrlash va ijtimoiy mas’uliyatni o‘z ichiga olishi ta’kidlanadi. Maqolada ijtimoiy muhit, ta’lim tizimi, madaniy qadriyatlar va kommunikatsiya vositalarining bu jarayondagi o‘rni o‘rganiladi.