TIZIMLI YONDASHUV VA BOSHQARUV FAOLIYATING O‘ZORO ALOQADORLIGI - Aslanov, Said (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Tizimli yondashuv tizim ichidagi munosabatlarning tabiati va o‘zaro bog‘liqligiga, qism va butun o‘rtasidagi munosabatlarga ko‘proq e’tibor berish imkonini berdi. Jamiyatdagi tizimli-tarkibiy munosabatlarni tahlil qilishda ushbu yondashuvdan foydalanib, butun jamiyatni tasvirlash uchun butunlik xususiyatlarini, butunlikning mavjud bo‘lish usulining xususiyatlarini aks ettiruvchi munosabatlar turini ajratib ko‘rsatish zarur, degan xulosaga kelish mumkin. Umuman olganda, boshqaruv faoliyatini muqobil yondashuvlar doirasida ko‘rib chiqish shuni ko‘rsatadiki, zamonaviy fanda boshqaruv ob’ekti butun global ijtimoiy tizim sifatida tizimli tadqiqotlar doirasida ishlab chiqilishi kerak.