YOSHLARDA AXLOQIY INQIROZ KUCHAYISHIDA OMMAVIY AXBOROT VOSITALARINING ROLI - G‘aniyev , Elbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqola “Yoshlar orasida axloqiy inqiroz kuchayishida ommaviy axborot vositalarining roli” mavzusiga bagʻishlangan boʻlib, yosh avlodning axloqiy qadriyatlarining zaiflashishi hamda bularning ijtimoiy taʼsiri haqida soʻz yuritadi. Maqolada ommaviy axborot vositalarining yoshlar ongiga taʼsirini tahlil qilish va bu vositalar orqali axloqiy normalarning buzilishi holatlari oʻrganiladi. Shuningdek, zamonaviy kommunikatsiya kanallarining (televideniye, internet, ijtimoiy tarmoqlar) yoshlar orasida axloqiy muammolarni kuchaytirishdagi oʻrni koʻrsatilib, bu jarayonning salbiy oqibatlari va uning oldini olish choralariga eʼtibor qaratiladi. Maqolada yoshlarning axloqiy qadriyatlarini mustahkamlashda ommaviy axborot vositalarining ijobiy taʼsirini kuchaytirish zarurligi hamda ijtimoiy ongni shakllantirishdagi muhim roli taʼkidlanadi.