YOSHLARDA EKOESTETIK DUNYOQARASHNI SHAKLLANTIRISHNING FALSAFIY ASOSLARI - Azimov, Ozod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqola yoshlarda ekoestetik dunyoqarashning shakllanishi va uning falsafiy asoslarini oʻrganishga qaratilgan. Unda ekologik estetik ongning shakllanishi, ekoestetik qadriyatlar va yoshlarning tabiatga boʻlgan estetik qarashlari tahlil qilinadi. Shuningdek, bu jarayonda falsafiy yondashuvlarning ahamiyati, yoshlarning ekologik ongini rivojlantirishdagi pedagogik metodlar koʻrib chiqiladi. Maqola yoshlar tarbiyasida ekoestetik idealni shakllantirishning zamonaviy usullarini yoritadi.