XITOY TILI GRAMMATIKASIDAGI “NATIJA TO‘LIQLOVCHISI (结果补语)” - Djurayev , Dilshod; Radjabova , Madinabonu (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada xitoy tilida ko‘p qo‘llaniladigan va gapga qo‘shimcha ma’no ortiradigan 补语 (bǔyǔ) ya’ni o‘zbek tilida to‘liqlovchi deb atalgan grammatik birliklar guruhiga mansub bo‘lgan 结果补语 (Jiéguǒ bǔyǔ)- natija to‘liqlovchisining qo‘llanilishi ko‘rsatilgan. Natija to‘liqlovchisining foydalanish qoidalari xitoy tilini o‘rganuvchi o‘zbek hamda boshqa til vakillari uchun keng hamda sodda qilib yoritib berilgan.