KOʻP QAMROVLI MEROS: XEMINGUEYNING SOʻNGI YILLARIDAGI USLUBI TAHLILI - Raxmonova, Yulduz (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Xemingueyning keyingi asarlari stilistik tahlilda murakkab va koʻp qirrali qiyinchilik tugʻdiradi. Maqolada ekzistensialistik falsafaning uning parchalangan uslubiga taʼsiri koʻrib chiqilgan. Xemingueyning kech uslubi, nomuvofiqligiga qaramay, uning rivojlanayotgan dunyoqarashi va adabiy novator sifatida doimiy merosi haqida qimmatli tushunchalarni taqdim etadi, degan xulosaga keladi.