OILAVIY (MAISHIY ) ZOʼRAVONLIK OMILLARI MAJMUASI - Abdullayeva, Nodira (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Oilaviy zoʼravonlik, odatda, oiladagi zoʼravonlik deb ataladi, bu koʼp qirrali muammo boʼlib, individual, munosabatlar, ijtimoiy va madaniy omillarning murakkab oʼzaro taʼsiridan kelib chiqadi. Ushbu maqola ushbu turli determinantlarni oʼrganishga qaratilgan boʼlib, ular oiladagi zoʼravonlikning tarqalishi va davom etishiga qanday hissa qoʼshishini taʼkidlaydi. Topilmalar asosiy sabablarni bartaraf etish, sogʼlom munosabatlarni rivojlantirish va jamiyatdagi oʼzgarishlarga yordam beradigan profilaktika va aralashuv strategiyalariga kompleks yondashuv zarurligini taʼkidlaydi.