KORXONALAR BOSHQARUVIDA “YASHIL” IQTISODIYOT TAMOYILLARINI QOʻLLASH AHAMIYATI - Maxkamov, Navruzjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada korxonalarda «yashil» iqtisodiyot tamoyillarini qoʻllash jarayoni va uning korxona boshqaruvidagi oʻrni oʻrganiladi. Maqolada «yashil» iqtisodiyotning asosiy tamoyillari, ularni amaliyotga tatbiq etishda duch kelinayotgan muammolar va imkoniyatlar tahlil qilinadi. Bundan tashqari, ushbu tamoyillarni qoʻllashning iqtisodiy, ijtimoiy va ekologik taʼsiriga alohida eʼtibor qaratilgan. Maqolada shuningdek, «yashil» iqtisodiyotning rivojlanishiga yordam beruvchi milliy va xalqaro tajribalar ham oʻrganilgan. Maqsad, «yashil» iqtisodiyot tamoyillarini oʻzlashtirish va ulardan samarali foydalanish uchun zarur boʻlgan yoʻnalishlarni aniqlashdir.